Geisha – vijf feiten die je nog niet wist

Geisha – vijf feiten die je nog niet wist

Een Geisha is een entertainer die schoonheid uitstraalt met haar uiterlijk en talenten, waaronder zingen, dansen, het bespelen van een instrument, het maken van mooie dingen zoals boeketten en het spreken van meerdere talen. Geisha’s inspireren dingen over de hele wereld, denk bijvoorbeeld aan de award bekroonde film ‘Memoirs of a Geisha’ waar het leven van een meisje tot een Geisha wordt gevolgd. Maar ook de mode industrie wordt beïnvloed door Geisha, er zijn namelijk Geisha jurken op de markt van het merk Geisha, met mooie motieven die garant staan aan de motieven van Geisha kimono’s. Deze jurken kan je kopen op www.expresswear.nl. Maar, dat is niet het enige dat je kan weten over Geisha’s. Daarom zijn hier vijf feiten die je nog niet wist over Geisha’s.

1) Geisha’s dragen altijd handgemaakte kimono die meestal gemaakt zijn van zijde.

2) Een Geisha vrouw kan niet trouwen op het moment dat ze Geisha is. Maar een Geisha kan na haar pensionering wel trouwen.

3) Tijdens de Edo-periode waren er mannelijke Geisha (Taikomochi) in Japan. Hoewel, je deze mannelijke Geisha in de moderne tijd niet zal vinden.

4) Geisha’s wonen in Hanamachi dat betekent in Flower Town (Hana – bloem en machi – stad). Het is een district en kan gevonden worden in verschillende plaatsen in heel Japan, meestal in Kyoto en Tokyo. Dit soort woonwijken trekt veel buitenlanders aan om Geisha en maiko (soon-to-be-Geisha’s) te zien. In Hanamachi zijn er veel Okiya (een traditioneel Japans huis) waar meeste Geisha’s leven.

5) Ten slotte, Geisha’s in de huidige tijd dragen vaak pruiken.

Ik hoop dat deze 12 feiten je helpen om een beter begrip over Geisha te hebben dan voorheen. Zolang de Japanse cultuur bestaat, zal je altijd Geisha zien in het land van de rijzende zon missen.